Милош Биковић се похвалио на друштвеним мрежама сликама са снимања руског филма «Преко границе» редитеља Александра Богуславског.

Ово је четврто остварење које Биковић ради у Русији, која је постала потпуно ново и отворено тржиште за српске глумце. У Москви је и Иван Босиљчић, али због пројекта руске националне телевизије, а о детаљима овог посла не сме да говори јавно.

Ранијих година бројни глумци покушали су да свој сан остваре махом у Холивуду. У светску престоницу филмске индустрије отишли су многи, али је мало ко и успео да нешто заиста и уради. Највише успеха имао је Раде Шербеџија коме се посрећило да сними више холивудских хитова и сарађује са великим звездама као што је Том Круз.

2338_branka-katic-01-foto--afp_af

За петама му је његова ученица Бранка Катић, која се због каријере у Америци са супругом и синовима пре неку годину преселила у Лос Анђелес. После неколико серија које је снимила у Великој Британији, Бранка је сарађивала и са Џонијем Депом у филму «Јавни непријатељ». Последње две године она је ангажована углавном у амерички серијама, па је тако играла Јелену Марков у «Тихом сведоку», Изабел Рејнс у «Америчкој одисеји», Антонију у серији «Ти, ја и апокалипса».

«Каријера глумице је нешто што траје. Стално имаш шансу да урадиш нешто добро или лоше. Докле год добијам нове улоге, ја сам срећна. Никада нисам своју каријеру посматрала као нешто што је ван мене. У ствари, баш ме брига докле је моја каријера стигла. Волим да радим, али се не оптерећујем тиме како то изгледа споља», рекла је својевремено Бранка, потпуно неоптерећена својом холивудском каријером или славом, јављају Вести онлине.

Стефан Капичић је годинама живео у Лос Анђелесу, глумио је у неколико серија, између осталих и у популарној ТВ саги «24» уз Кифера Сатерленда, а онда је добио улогу Колоса у филмском хиту «Дедпул» раме уз раме са холивудском звездом Рајаном Рејнолдсом.

Додуше, Стефан је Колосу само позајмио глас, али успех овог филма и новац који се слива са биоскопских благајни је био довољан да његов углед скочи, као и његова позиција на листи тражених глумаца. Колико ће то утицати на његову каријеру тешко је прогнозирати, јер се често дешава да глумац сними један хит, а потом нестане без трага и гласа. У међувремену, од нечега се мора живети, па Капичић последњих неколико година глуми углавном у хрватским серијама које бележе рекордну гледаност у региону.

Раша Буквић је до Холивуда дошао заобилазним путем, тачније преко Париза. Након што се одлично показао у неколико француских филмова, заиграо је у петом наставку франшизе «Умри мушки» уз Бруса Вилиса. Данас, Буквић живи и ради на релацији Лос Анђелес — Париз, али не одбија ни занимљиве улоге у српском филмовима и серијама.

Драган Мићановић већ више од 15 година игра у иностраним, махом британским филмовима. Након што је једно време живео у Лондону, вратио се са породицом у Београд, али му улоге у страним филмовима не недостају. Често га ангажују у иностранству, а готово да нема америчког филма који је последњих година сниман у Србији, а да у њему није глумио и Мићановић. Упоредо глуми у позоришту, у домаћим филмовима и серијама и доказује да се све може постићи уз добру организацију.

Ката

Тагови: ; ;