Након што jе део опозициjе поручио да неће потписати Споразум о слободним и фер изборима бес претходне смене у Радио-телевизиjи ЦГ, премиjер Mило Ђукановић jе рекао да jе недовољно васпитано и неоправдано предусловљавати или условљавати потписивање тог документа, те да неће пристати на повратак комесарском моделу прављања медиjима.

 

Milo Djukanovic(1)

 

«Mислим да jе деструктивно после четири месеца помињати предуслове jер на таj начин бацамо под ноге четири месеца диjалога. Ниjе ни претерано васпитано говорити о предусловима некоме ко jе учинио понуду опозициjи коjа се, не само у нашим већ и у међународним круговима, сматра политичким демократским преседаном коjи излази из оквира и балканске и европске политичке праксе. Да би сте постављали предуслове и услове морате имати морални интегритет за то”, рекао jе Ђукановић новинарима у Скупштини након Премиjерског сата.

 

Ђукановић jе, како преносе црногорски медиjи, директно прозвао председника парламента Ранка Kривокапића, лидера СДП-а и донедавног коалиционог партнера ДПС у власти, поручивши да странка на чиjем jе челу неће пристати да Црна Гора буде jедина земља у свету у коjоj jе председник Скупштине парламентарна мањина, нити ће пристати на то да се избори организуjу на сваке четири године.

 

«И, нећемо пристати на то да се враћамо комесарском моделу управљања медиjима. Нећемо. Kо хоће на то да пристане, нека склапа споразуме. Mи нећемо», jасан jе Ђукановић.

 

Oн jе потврдно одговорио на питање новинара да ли очекуjе оставку Kривокапића.

 

«Наравно да очекуjем, као што бих и сам урадио кад бих изгубио подршку већине у парламенту. Па, то се, ваљда, подразумева. Ипак, не знам хоће ли то урадити. Зашто бих jа о томе мислио? Питаjте њега», казао jе премиjер.

 

Танјуг

Тагови: ; ; ;