Русија, на челу са председником Владимиром Путином одржала је лекцију западним државама ослобођењем Палмире у Сирији и заштитом сиријских религиозних мањина од терориста ИСИЛ-а навео је француски новинар Иван Риуфол у чланку «Путинов час кукавичким демократијама» објављеном у француском Фигароу у петак.

950

 

«Коме је потребно рећи хвала? Хвала Путину»!- написао је он додајући да захваљујући руском бомбардовању положаја ИСИЛ-а сиријска војска је успела да ослободи Палмиру.

 

«Руси су се повукли са бојног поља претходно омогућивши ослобођење овог древног града који је постао симбол ове победе»- наводи аутор. «Ова победа показује слабост САД и њених француских савезника који нису присутни међу победницима. Лекција коју је неопходно научити из Путинове стратегије је да само сила представља језик који терористи ИСИЛ-а разумеју».

 

Како наводи новинар Ла Фигара многи критичари Путина покушавају догађаје објаснити «недовољним познавањем Курана, умереног исламизма». Многи су, примећује Риуфол високи умови и уочи пада Константинопоља у 15 веку били склони покоравању.

 

«Руси не говоре превише и не означавају непријатеља хришћанства кога треба уништити. Кад је Оланд говорио да ИСИЛ треба уништити он није размишљао о томе да на себе навлачи гнев њихов и да му они обећавају апокалипсу. Данас никакви минути ћутања не могу уништити војску Курана која држи до речи како у Сирији тако и у Француској. Против њих је неопходна беспоштедна борба»- наводи аутор.

 

Тагови: ; ; ;