Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

18:15

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 547 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Зајцево, Коминтерново, Веселое, Докучевск, Јасиновату, Саханку, Спартак, Волво центар и Доњецки аеродром. Током јучерашњег гранатирања рањено је 8 цивила а јуче је у Горловки од последица гранатирања оштећен дом културе а у селу Зајцево 10 кућа.

15:10

 

На Мариупољском правцу опет није мирно саопштава локално становништво. Украјинске снаге нападају села Саханка и Коминтерново. Током напада прекинуто је снадбевање струјом и нестао је сигнал мобилне телефоније.

 

 

 

14:36

 

Народна милиција ЛНР саопштава да украјинске снаге и даље настављају са кршењем примирја. Такође обавештајне службе ЛНР откриле су у подручју Станице Луганске диверзантску групу.

 

Представници Војске ДНР саопштавају да је током ноћи било напето на целој линији фронта. Највише канонада могло се чути у Макејевки као и на Јасиноватском пункту.

 

Током претходне недеље у ДНР је погинуло 4 људи а рањено 5.

 

Напето је и на Мариупољском правцу где се гомилају украјинске снаге а с обзиром на велики број оклопних возила и војне технике која се налази у Запорошкој области може се очекивати напад ширих размера у скорије време.

12:10

 

Народна милиција ЛНР саопштава да су током протеклог дана и ноћи украјински окупатори 7 пута напале њену територију. Нападане су позиције НМ у подручјима Калиновке и Логвинова. Губитака није било.

 

Током ноћи и јутра украјински нацисти су гранатирали и више насеља у ДНР. Нападали су Саханку, Спартак, Волво Центар, подручје аеродрома Доњецк, Јасиноватски пункт а експлозије су допирале из правца Красног Партизана, Жељезне балке, Пескија. У овом моменту нема информација о евентуалним жртвама.