Информације од локалног становниптва и Народне милиције специјално за Новински фронт (Информације се ажурирају а време је московско- сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

20:02

 

Током ноћи украјинске снаге су напале Саханку на југу ДНР. Напад је извршен из правца Широкина. Експлозије су се чуле и у Зајцеву и Маринки.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 28 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Зајцево, Саханку, Николаевку, Коминтерново, Докучевск, Јасиновату, Спартак, Старомихајловку. Током напада рањено је 5 цивила

 

15:40

 

Данас после подне укронацисти су поново напали насеље Зајцево.

 

Током јутрошњег гранатирања насеља Гољмовски рањено је 5 цивила а међу њима је било и особа које су парализоване.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинска војска активно користи цивилне објекте. Тако су на стадиону у граду Счастје распоредили казнене батаљоне.

12:30

 

Током претходне ноћи укронацисти су гранатирали многа насеља у ДНР. Има доста оштећења кућа а рањен је и један цивил.

 

Током протекле ноћи и јутра укронацисти су гранатирали Зајцево и Гољмовски и том приликом је један цивил рањен. Три куће су запаљене а две су потпуно уништене.

 

Активно су гранатирали и Николајевку, Григоријевку и Таврическое на југу ДНР. Током синоћњег напада прекинуто је снадбевање ових села струјом. Јутрос је снадбевање обновљено у Григоријевки а надлежне службе саопштавају да ће до подне бити обновљено и у друга два села.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинске снаге су протекле ноћи нападале позиције НМ у рејону Красног Лимана.