Европска унија ће укинути санкције Русији за неколико месеци, рекао је Рамзан Кадиров, постављен 25. марта за вршиоца дужности шефа Чеченске републике.

 

Кадиров

 

Председник Руске Федерације Владимир Путин је прошле недеље на састанку са Кадировим, који је на челу Чеченије од 2007. године, изразио наду да ће се он кандидовати на предстојећим изборима. Кадиров мандат на челу републике завршава се 5. априла. Кадиров каже да још увек није одлучио да ли да се још једном кандидује.

 

«Светска политика констатно тресе, шокира људе- и док се човек освести и окрене већ не зна у ком граду, којој држави се нашао. Због тога је неопходно да се више фокусира на ситуацију. Сигуран сам да ће се за неколико месеци тамо све ће решити … а да ће код нас све бити у реду», рекао је Кадиров у интервјуу за РИА Новости.

 

«Ако не све, онда би требало да опозву бар најглавније санкције,» сматра он.

 

 

«Они у Сирији не могу ништа, па какве год коалиције стварали, какву год политику водили. — УН или НАТО политику. Све што су желели да ураде, урадили су. Уништили су Републику Либију и отишли. Египат — добро да је нису потпуно, али су је ипак уништавали. Ирак… Авганистан и даље убијају.

Американци више немају визију, не знају шта даље да раде», рекао је он.

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;