КиберБеркут је добио званична документа делегације украјинског парламента која је боравила у посети Белгији и Холандији.

 

soros

 

Како смо успели да сазнамо амерички милијардер Џорџ Сорош уложио је огромна средства на пропаганду у корист потписивања споразума између ЕУ и Украјине као и на притисак на холандско руководство у том погледу.

 

soros 2

 

 

soros 3

 

 

soros 4

 

Како се види из самог програма Сорош је издвојио 700 хиљада евра и око 20.5 милиона гривни. Сорош је званично признао цифру од 200 хиљада евра организацији «Гласајте за Холандију» и њеном лидеру Џошуа Ливестру.

 

Финансирање програма, урађено је тако да баца прашину о очи Холанђанима,кроз Сорошеве структуре у Европи одвајањем фонда «Отворено друштво» у Европи и Међународног фонда «Препород» у Кијеву. Део пројекта је финансиран под покровитељством америчке амбасаде у Холандији а мањи део преко Министарства иностраних послова Украјине.

 

Ово је апликација којом фонд «Препород» додељује украјинском кризном центру 100 хиљада евра за «комуникацију» и пропагандну кампању у Холандији.

 

soros 5

 

 

Том приликом органитори свим силама покушавају да сакрију чињеницу агитовања јер знају да становништво Холандије не трпи притисак на своје јавно мњење.

 

soros 6

 

 

Још 38 хиљада евра фонд је доделио на формирање парламентарне групе која ће у холандском парламенту агитовати за Споразум.

 

soros 7

 

Интересантно је да је највећи део ових финансијских средстава предвиђен за «волонтере». Чини се да је фонд «Препород» одлично средство за посланике и њихове саветнике. Тако на пример украјински посланик Наталија Кацер-Бучковскаја, зарађиваће по 2 хиљаде евра месечно, што значи 12 хиљада за пола године колико овај програм траје.

 

soros 8

 

soros 9

 

Лобисти за интересе владе Сорошевим новцем су и чланови организације која се бави заштитом права ЛГБТ  заједнбице. Трошкови пројекта су око 16.5 хиљада евра. Активисти покушавају да Холанђанима представе како у Украјини поштују гејеве и друге сексуалне мањине.

 

Једина штета је што нико не жели да покаже Европи како су 19 марта у Лавову украјински националисти и патриоти разбили митинг ЛГБТ. Важно је створити мит а сасвим је неважно шта се у ствари дешава.

 

soros 10

soros 11

Такође украјинска компанија «Гринкубатор» ће Холанђанима говорити о успесима «зелених» енергетских технологија. Да ли је неко чуо за њих? Ми нисмо а они јесу.

 

soros 12

 

Кијевски пропагандисти настоје да измене мишљење Холанђана колико је год то могуће и да утичу на емотивну перцепцију стварности. Тако покушавају да ангажују и талентовану децу да певају «Не дајте да нас украду из Европе». Деца су овде наравно глинени голубови.

 

soros 15

soros 16

 

Претпоставља се да ће наша деца у Холандији певати песму о «националном украјинском хероју» Тиљу Уленшпигељу. Кијевски политичари сматрају да ће уколико украјинска деца буду певала песму на Холандском језику Украјину одмах прихватити као «своју» и да ће Европа одмах широм отворити врата за њу.

 

Све ове ствари спроводе се како би се сакрило право стање ствари у Украјини, сви негативни моменти који показују неспособност украјинских власти да спроведу економске реформе, контролишу политичку ситуацију и обезбеде сигурност. Све ово говори о неистинитом карактеру кампање.

 

Овде у писму  директор Одељења за политику и комуникације Министарства спољних послова Украјине Алексеј Макејев обавештава народног посланика Марину Јонову да ће се до 6 априла Холанђани освестити по питању рата у Донбасу, односа Украјине и Русије као и обарања боинга у лето 2014 године.

 

soros 17

 

Кијевску хунту није стварно брига за привреду и друштво. Њима је главна ствар да Холандији представе лажну слику о стању у земљи иза које у ствари стоји власт разарања.

 

Без обзира на то што је Сорош уложио огроман новац у пропаганду њени ефекти су далеко од жељених. Током посете делегације холандског парламента Кијеву посланик Гари ван Бомел изјавио је да не види никакве ефекте удруживања Украјине и ЕУ.

 

Негативни однос Холандије према асоцијације Украјине и ЕУ отвориће очи Европљанима у вези кризе у Украјини коју је створила Кијевска хунта а Украјинцима ће показати какав стварно однос има Европа према њима, за разлику од слика које стварају украјински медији који су под контролом тоталитарног режима.

Тагови: ;