Потпредседник Владе Русије Дмитриј Рогозин изјавио је да је нeопходно што пре потписати међудржавни споразум Русије и Србије о условима боравка, привилегијама и имунитетима представника Српско-руског хуманитарног центра у Нишу.

 

87105_vest_rusija-vesti-vostok

„Споразум о том центру смо усагласили још 2014. године, али сада морамо да кренемо даље, тим пре што је сличан споразум потписан са НАТО-ом“, истакао је потпредседник руске владе на састанку са шефом српске дипломатије Ивицом Дачићем.

Рогозин и Дачић разговарали су и о економски питањима, пре свега о туризму, грађевинској и аутомобилској индустрији, али и о пољопривреди.

Рогозин је, на почетку сусрета са потпредседником Владе Србије Ивицом Дачићем, рекао да је Хашки трибунал требало да се «одавно извини за своју такозвану објективну истрагу за оно што се догађало три или четири године у БиХ».

 

«То је моје лично мишљење», рекао је Рогозин, који је потпредседник владе за питања војске.


Истакао је да би, да је на Шешељевом месту, судије Хашког трибунала послао да 12 година седе у затвору.


«Рећи ћу очигледно не сасвим политички коректну ствар. Министру спољних послова неће баш бити пријатно да то чује, али ипак ви више радите са људима, а ја са металом — да сам ја сада на месту Шешеља ја бих све судије Хашког трибунала затворио да они мало сада седе у затворским ћелијама 12 година и да виде како је то корисно по здравље», рекао је Рогозин.

 

Восток

Тагови: ; ; ; ; ; ;