Изузетно успешан наступ наше туристичке организације на Сајму у Москви. Агенције потписале бројне уговоре, у жижи зимски центар Златибор и познате домаће бање.

 

rus srb

 

ЧАРТЕР-ЛЕТ, десетине група туриста, нови уговори, безброј састанака и помоћ Руске Федерације — потпуни тријумф доживели су српски излагачи на Међународном сајму туризма који је прошле недеље одржан у Москви…

Туристичка организација Србије већ две деценије наступа на руском тржишту, а МИТТ спада у пет највећих светских сајмова туризма који је ове године био посебно занимљив, јер две трећине руских туриста још не зна где ће ићи на одмор. Наиме, 12 милиона руских туриста лане је путовало у иностранство, а половина је летовала у Турској и Египту.

 

— Руски туристи желе да путују и српски туроператори треба да искористе тренутак, јер је рубља јефтинија од евра и нашим туристима су скупе земље Европске уније — каже Сергеј Корнејев, заменик директора Федералне агенције за туризам. — Бање, планине, аква- паркови, екскурзије и све што понуде српске агенције купиће «спавајући туристи» Турске и Египта.

 

 

Олга Стојановић из ТОС каже да руски туристи иду на одмор са децом, траже пријатељско окружење, воле безбедна и занимљива места, а Србија то и нуди. Пролом и Луковска бања и ове године су се представиле руским агенцијама.

 

 

НОВОСТИ

Тагови: ;