Александар Дугин, најутицајнији руски филозоф и политиколог, у својој тв емисији «Директива Дугина», бавио се темом Хашког трибунала који је оценио као искључиво антисрпским НАТО инструментом.

 

Од почетка је било све јасно. Запад је заузео антисрпску позицију прогласивши намеру српских власти да заштите српски народ у Српској Крајини, на Косову и у Републици Српској кривичним делом.» — каже Дугин и оцењује да је Хашки трибунал «у последњих две недеље отпочео нови напад на Србе».

 

Овај руски политиколог се бави дешавањима у Хагу у последње две недеље, односно, пресудама Радовану Караџићу и Војиславу Шешељу.

 

Дугин назива пресуду Радовану Караџићу, првом председнику Републике Српске, «циничном и у суштини смртном пресудом».

 

Он указује на двоструке аршине Запада, те да НАТО са једне стране говори да је право на самоопредељење неупитно, док право на очување јединства проглашава кривичним делом, а уколико «отцепљење неког народа није у интересу Запада, НАТО их проглашава сепаратистима и терористима».

 

Зато су и бомбардовали Србију, признали Косово, уништили Југославију и скоро, али не сасвим, натерао тај поносни православни народ да клечи. Да другима да за пример шта ће бити са њима уколико покушају да одрже свој идентитет у свету западне хегемоније.

 

«Хаг је крвави суд који служи за легализацију злочина Сједињених Америчких Држава и земаља Западне Европе.» — изричит је др Дугин.

 

«Овде је све толико јасно, да је том Хашком трибуналу може да верује једино наивни човек или присталица Западне хегемоније.»

 

«Ствари су овде много озбиљније. Сама чињеница постојања међународног трибунала је први корак ка укидању суверенитета и крај независних земаља. Смисао националног суверенитета почива на томе да не изнад њега не постоји никаква правна инстанца која може да натера ту земљу да нешто ради или не. Кога из грађана те земље да осуди, а кога да помилује. Нирнбершки трибунал је постојао јер је нацистичка Немачка у Другом светском рату поражена и тиме изгубила свој суверенитет. Зато су и судили Немацима. Сада суде Србима. Али Срби нису објавили рат другим европским државама, нису прелазили на њихову територију. Одакле онда овај Трибунал? По којој основи?»

 

«Пресуда Радовану Караџићу је безакоње и морална деформација. «

 

 

Дневне новине Правда/ Новински фронт

Тагови: ; ; ; ; ; ;