Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић рекао је да премијер Србије Александар Вучић није тражио да се састане с њим током предстојеће посете Мостару и да за сада нема предлога за одржавање таквог сусрета, додајући да су Бошњаци и даље спремни на разговор са Вучићем.

 

изетбеговић

 

На констатацију новинара у интервјуу за Н1 да је Вучић рекао да више неће говорити о Босни, Изетбеговић је подсетио да је било злочина на свим странама, али да је он спреман на разговор.

 

«Ако је Вучићева рука пружена и даље жели да разгова са Бошњацима, ми смо ту. Само ми себе нећемо редуковати, трагаћемо за правдом до краја и нека то не очекује од нас“, поручио је Изетбеговић.

 

Изетбеговић каже да Вучић није тражио да се састане с њим у Мостару.

 

«Пристао бих на састанак и тада би требало да искрено разговарамо. Време је пред нама. Радићемо на помирењу. БиХ никоме неће допустити шта је њено право, шта сме, а шта не, да нас упозоравају… Бићемо колико год будемо могли фактор који стабилизује ситуацију на Балкану»“, навео је Изетбеговић.

 

Додао је да ће односи Србије и БиХ ићи набоље, јер не постоји друга алтернатива.

 

«То је потреба и интерес и држава и народа. Шта је алтернатива? Неки нови конфликт који неки покушавају да изазову. То није наша страна сасвим сигурно. Ми трагамо за правдом и то је све. Ми се не постројавамо, не урезујемо крстове по људима, не нападамо цркве као што неки нападају џамије», тврди Изетбеговић.

 

 

 

РТС

Тагови: ; ;