На видео снимку се виде губици азербејџанске армије, као и последице гранатирања мирних региона Нагорно Карабаха од стране азербејџанске армије.

 

Ситуација у Нагорно Карабаху одвија се по једној од најдраматичнијих метода. У овом подручју тренутно се воде борбе. Војска Азербејџана наступила је у ноћи 2 априла на више праваца а војне јединице Јерменије одговориле су на напад.

 

Током напада у Вашингтону су се срели председник Азербејџана Иљхам Асајев и делегација власти САД на челу са потпредседником Бајденом. На састанку је учествовао и државни секретар САД Џон Кери.

 

sad azeri

 

Алијев се захвалио америчком потпредседнику Бајдену за подршку тероторијалној целовитости Азербејџана и решавању овог конфлика у складу са међународним правом.

 

Заузврат Бајден је изразио уверење да ће и америчка влада подржати суверенитет Азербејџана. «То је важно за САД»- рекао је Бајден.

 

bajden alijev

 

Нагорно Карабах је регија која је претежно насељена етничким Јерменима која је 1991 године прогласила независност од Азербејџана. Азербејџан је покушао да насилним путем поврати контролу над овом територијом али је доживео неуспех. 1994 године је уз посредовање Русије потписано примирје између Азербејџана и Нагорно Карабаха али је на линији разграничења ситуација сво време нестабилна.

 

 

ВЕДРАН

 

Тагови: ; ; ; ; ;