Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

23:51

 

Током поподнева украјински фашисти су напали предграђа Доњецка и Горловке. Нападали су подручја Зајцева и доњецког аеродрома.

 

Такође отворили су ватру и на село Саханка на југу ДНР. Ватра је отворена из села Широкино. Информације о погинулим и рањеним још увек се утврђују.

19:50

 

Народна милиција ЛНР саопштава да је током данашњег гранатирања Первомајска погинула два припадника НМ.

 

 

 

14:15

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјински нацисти су 249 пута напале територију ДНР. Најинтензивније, и са тешким наоружањем забрањеним споразумом из Минска нападали су следећа насеља:

ЈАСИНОВАТАЈА, СПАРТАК, ДОКУЧАЕВСК, ЖАБИЧЕВО, САХАНКА, ВЕСЕЛОЕ, КОМИНТЕРНОВО, ВЕХНЕТОРЕЦКОЕ, ОПИТНОЕ, подручје  АЕРОДРОМА, ВОЛВО-ЦЕНТАР и ПЕТРОВСКИ рајон  ДОЊЕЦКА. Током напада на Коминтерново један војник и два цивила су рањена.

 

Извиђачи ДНР настављају са евидентирањем концентрације украјинске војске као и војне технике дуж линије разграничења а такође мисија ОЕБС евидентира нестанак украјинске технике из гарнизона и складишта.