Погоршање ситуације у Нагорно Карабаху може бити руска провокација, написао је на свом Фејсбук профилу губернатор Одеске области и бивши председник Грузије Михаил Сакашвили.

 

sakasvili

 

«То што се десило пре два дана личи на Путинову провокацију против Азербејџана и Турске. Москва се за овакав развој догађаја припрема одавно. Русија одавно наоружава обе стране а последњих година је по хитном поступку изграђивала чисто војни пут којим би из Дагестана преко Грузије била извршена инвазија на Азербејџан»- написао је Сакашвили.

 

Он је додао да је Русија тамо отворила конфликт који никоме осим њој није потребан. Сакашвили сматра да је Русија ову провокацију извела са циљем да успостави контролу над путем којим пролазе нафта и гас.

 

«На тај начин Европа може остати без алтернативног снадбевања гасом из Азербејџана и Туркменистана. Уочи грузијских избора на којима дефинитивно губи проруски кандидат Иванишвили Грузија ће бити нападнута а Турску Путин покушава да растргне на два војна фронта»- написао је он.

 

На крају је Сакашвили додао да сви лидери земаља требају да сачекају да Путин ослаби и да се ускоро договоре о свим тачкама конфликта.

 

 

НОВОРУСИЈА

Тагови: ; ; ; ; ; ; ;