Директорка Центра за евроатлантске интеграциjе Jелена Mилић оценила jе данас да jачање утицаjа Русиjе у Србиjи доводи до окретања младих национализму и дискредитациjи европских интеграциjа.

 

CEAS_Roditelji_u_crnom_12-1030x684

 

Већину проруских организација, како jе речено, се не може рећи ко их финансира, ипак признаје Милић. Али она није споменула ни једну од њих.

 

«Tо што су руски пионири у земљи агресивни не би требало да нас уплаши!», рекла jе Mилић на конференциjи у београдском Mедиjа центру на коjоj jе указано да у Србиjи делуjе око 110 руских и проруских организациjа, удружења, странака.

 

Да се млади окрећу национализму и десничарскоj реторици, приметила jе и директорка Инициjативе младих за људска права Aнита Mитић. Навела је да се то видело и на скуповима против НATO-а.

 

Милићева често упозорава да Русија отежава процес придруживања Србије Европској унији и Црне Горе НАТО-у. Раније она је говорила о «недемократској активности Москве» у Подгорици. Међутим «недемократска» Русија сматра да питање уласка Црне Горе у НАТО треба да се реши на референдуму и да управо црногорски народ треба да каже своју реч.

 

Тагови: ; ;