«Париз је спреман да допринесе припреми одлуке о укидању антируских санкција која ће бити разматрана на самиту ЕУ крајем јуна или почетком јула», рекао је Председник француског Сената Жерар Ларше на састанку са руским новинарима.

Francuska zastava_1000x0

«Крајем јуна или почетком јула ће бити одржан самит ЕУ и по овом питању радимо у Европској комисији која ће дати одговарајуће предлоге», рекао је он, а преноси ТАСС.

«Није неопходно да се санкције продужавају даље. Неопходно је тражити друге начине», рекао је Ларше.

Крајем марта, руски Министар иностраних послова Сергеј Лавров је изјавио да је време политике «обуздавања» Русије завршено и да треба да се архивира. Он је рекао да руководство НАТО и неколико европских земаља надувавају мит о «руској претњи».

Москва је такође навела да су санкције против Русије наредиле САД, покушавајући да скрену одговорност за подршку оружаној револуцији у Украјини и крвавом рату у Донбасу.

Односи Русије и Запад су се погоршали због ситуације у Украјини. Крајем јула 2014 ЕУ и САД су санкције против појединаца и компанија проширили на цео сектор руске економије, нарочито на одбрамбену индустрију и високе технологије.

Ката

Тагови: ; ;