Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

23:28

 

Око 23:00 укронацисти су поново гранатирали насеље Спартак.

 

23:20 Гранатира се Волво Центар из правца Пескија.

 

Током поподнева поново се водила битка на јасиноватском пункту. Према незваничним информацијама има жртава на обе стране.

 

Током поподнева и вечери украјинска страна је нападала дуж целе линије фронта. У Горловци није мирно од раних јутарњих сати а Зајцево је нападано неколико пута. Становништво окупираног Артјомовска саопштава да је украјинска војска покренула већу колону војне технике у правцу линије фронта.

 

20:00

 

Становништво Мариупоља саопштава да су данас током дана украјинске снаге вукле тенкове по улицама.

 

Током поподнева укрофашисти су наставили са нападима на ДНР. Традиционално су нападали Трудовски рејон Доњецка, Јасиноватски пункт као и Зајцево. Повремено су се чуле експлозије и у Маринки.

 

12:55

 

Украјински нацисти ни током претходне ноћи нису мировали. Гранатирали су Спартак и Зајцево. У Зајцеву је једна кућа оштећема а мета напада је била и. сада већ бивша школа. У ЛНР су укронацисти из Станице Луганске нападале позиције НМ у непосредној близини.

 

Јутрос су гранатирани Абакумово, доњецки аеродром и околину Докучевска.

 

Војска ДНР евидентира повећање присуства украјинских војника дуж линије фронта.

 

Јутрос око 11:00 војници ДНР су недалеко од села Широкино на обали Азовског мора приметили мали чамац са двојицом припадника ВСУ како се приближавају линији разграничења. Они су дошли близу положаја војника ДНР неколико минута пловили у месту и вратили се у правцу Мариупоља. Претпоставља се да се ради о шпијунажи и снимању позиција ДНР с мора.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 125 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Зајцево, Спартак, Јасиновату, Докучевск, Трудовски рејон Доњецка, аеродром, Волво центар. Током напада погинуо је један војник ДНР.