Јерменија и Азербејџан постигли су договор о прекиду ватре на линији Нагорно-Кабарах који је ступио на снагу у подне по локалном времену 5. априла.

5WHBLNpESxM

 

Јерменско Министарство одбране потврдило је у току договор о прекиду ватре, изјавио је портпарол Министарства обране Артсрун Ховхјанисјан.

 

„Нисам овлашћен да дајем детаље документа», рекао је Ховхјанисјан.

​Раније је Нагорнокарабашка Република добила наређење од политичког врха да прекине ватру.

​Портпарол Министарства одбране Азербејџана Вагиф Дјаргахли изјавио је да је Азербејџан у сагласности са јерменском страном прекинуо војне операције на линији ватре у Нагорно-Карабаху од 12 часова 5. априла.

 

„Доносимо одлуку о обустављању војних дејстава на линији ватре у Карабаху с почетком од 5. априла у 12 часова», изјавио је Дјаргахли.

 

Ситуација у Нагорно Карабаху развија се по једном од најдраматичнијих сценарија. Азербејџан је у ноћи на 2 април покушао да пробије линије фронта а јерменске снаге су жестоко одговориле и одбиле напад. Војна акција је и даље у току.

 

Најмање 33 људи је погинуло, а више од 200 је повређено током насилних сукоба у Нагорно-Карабаху током викенда, пише у извештају Канцеларије УН за координацију хуманитарних послова (ОЦХА).

 

Спутњик / Њуз Фронт

 

Тагови: ; ; ;