Након објављивања званичних резултата референдума, холандска Влада ће почети консултације са Парламентом и са партнерима из ЕУ и Владе Украјине да би се пронашло прихватљиво решење за све стране, наведено је у саопштењу холандске Владе.

34153_vest_холандија-пејсаж

«Влада ће оценити резултате и консултоваће се са Парламентом. Након тога ће холандска Влада разговарати са нашим партнерима у ЕУ и у Влади Украјине. Тај процес ће потрајати неко време да би се пронашло решење које би било прихватљиво за све стране», наводи се у саопштењу.

У холандској Влади су истакли да ће званични резултати бити објављени 12 априла, али да прелиминарни резултати показују да је већина људи гласала против Споразума о придруживању.

«У уторак 12 априла ће бити објављени коначни резултати, али је очигледно да се процес ратификације не може једноставно наставити као да се ништа није догодило», наводи се у саопштењу.

Као што јавља Корреспондент.net, раније је Премијер Холандије Марк Руте изјавио да, након објављивања резултата референдума, Амстердам неће моћи тек тако да настави процес ратификације споразума о сарадњи Украјине са ЕУ.

Према прелиминарним резултатима референдума у Холандији о ратификацији Споразума о асоцијацији између Украјине и ЕУ 38,1% учесника је гласало са «да», а 61.1% са «не».

Ката

Тагови: ;