«Ако би Русија била у рату са било којом земљом сличног потенцијала као што је Украјина, он би трајао највише четири дана», изјавио је гласноговорник државне Думе Сергеј Наришкин, коментаришући питање политолога Александра Рара на састанку са учесницима руско-немачког семинара.

2356355
2356355

Александар Рар је раније рекао да је Русија тренутно укључена у три оружана сукоба. На ово је Наришкин приметио да је у исте сукобе укључена и Немачка. Он је нагласио да је Русија једини међународни посредник.

«Ако би из неког разлога Русија била приморана да спроведе војне операције против државе налик Украјини, на пример, надам се да свако разуме колико дана би такав сукоб трајао. Два, три, највише четири дана. И свако зна какав би резултат тог сукоба био», наводе РИА Новости Наришкина.

Истовремено је Наришкин рекао да сукоб на југоистоку Украјине траје већ две године. У том смислу, он је затражио одговор на питање: «Ко се бори са Кијевским режимом тамо»?

О Нагорно-Карабаху је рекао да је Русија члан Минске групе ОЕБС.

Што се тиче трећег сукоба, резултате руских акција види цео свет, додавши да је у тај сукоб Немачка такође укључена, мада у другом делу коалиције и да «резултати њихових акција нису толико јасни».

Ката

Тагови: ; ; ;