Амбасадор САД Кајл Скот изјавио је у Новом Пазару да су САД отворене за нове пројекте за економски развој тог града и околине, као и да «гледају прилике за то».

 

Skot-Mahmutovic

 

«Гледамо прилике, мада програми за економски развој овог краја који су већ одобрени још трају», рекао је Кајл Скот новинарима и додао да САД гледају како да помогну предузетништво, индустрију текстила…

 

Скот је поручио да је поносан на партнерство са Новим Пазаром, које се у прошлости реализовало преко УСАИД-а.

 

«Највише сам поносан на наше партнерство у прошлости преко УСАИД-а, на оно што смо могли да урадимо да помогнемо овом граду и региону, али ме радује и наше партнерство за будућност», рекао је Скот, додајући да је само два месеца у Србији и да му је ово прва посета Новом Пазару.

 

«Имао сам сјајну прилику да разговарам са градоначелником и његовим тимом, да боље у познам регион и град. Прицали смо о политичкој, економској, социјалној ситуацији града и региона», навео је амбасадор.

 

Градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић изразио је задовољство сто је тај град данас био домаћин амбасадору САД и подсетио да Нови Пазар има изузетно добру сарадњу и са амбасадом САД, али и са УСАИД-ом.

 

«Велико је питање било како помоћи Новом Пазару и овом крају, а УСАИД је много тога урадио да се ситуација промени. Захвални смо америчкој амбасади и америчком народу за све шо су учинили да овај крај буде другачији», рекао је Махмутовић.

 

Он је додао да је данас са Скатом било речи о тренутној политичкој, економској и социјалној слици у предстојећим изборима о ситуацији у граду.

 

«Покушали смо да представимо шта је то што је до сада урађено на свим пољима, а сигуран сам да оно што смо урадили доноси добро и народима који живе у Новом Пазару. Трудимо се да асоцијација на спомен овог града буде нешто позитивно», објаснио је.

 

У том смислу, казао је Махмутовић, било је речи о томе да је политика коју воде челници Новог Пазара стварање пријатеља.

 

«Наша жеља је да Нови Пазар и Санџак буду мост повезивања а никако зид раздвајања», поручио је он, додајући да се нада да ће тај крај моћи још много добрих пројеката да реализује уз помоћ САД.

 

РТС

Тагови: ;