Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

21:05

 

Током поподнева и ноћи украјински окупатори не мирују. Око 19:30 напали су Спартак а такође напада се и Железна Балка, Трудовски рејон Доњецка, Волво центар, Зелени гај. У овом моменту напада се и Октобарски рејон Доњецка.

 

 

 

15:58

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су 327 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Зајцево, Коминтерново, Спартак, Старомихајловку, Јасиновату, Доњецки аеродром, Волво центар и Широку Балку. Током напада коришћено је и тешко наоружање забрањено споразумом из Минска.

12:30

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинске снаге су за претходну ноћ три пута напале територију ЛНР. Из правца насеља Луганское нападали су Калиновку. Жртава и разарања није било.

 

Постало је познато да је Украјина добила смртоносно оружје из Европе. Пољска је 5 априла доставила Украјини минобацаче калибра 60 мм што указује на то да се Украјина спрема за наставак рата у Донбасу.

 

У 6 сати јутрос укронацисти су напали интернат у Маринки.

 

ПВО војске ДНР оборила је јутрос изнад Зајцева две беспилотне летелице.

 

Синоћ током гранатирања насеља Спартак уништено је 5 кућа.

 

Војска ДНР саопштава да је за протеклих неколико дана убијено 3 а рањено 5 војника ДНР.

 

Током ноћи и јутра није било мирно на линији фронта. Укронацисти су нападали Волво центар, доњецки аеродром, јасиноватски пункт а ситуација је напета и у Саханки на југу ДНР.4

 

У Мариупољу су довукли још припадника украјинске војске тако да је ходати по граду постало ризично. Последњи пример дивљања украјинских војника је пребијање младог брачног пара окривљеног за «сепаратизам».