«Председник Косова» Хашим Тачи се данас после инаугурације састао са председницом Хрватске Колиндом Грабар Китановић и председником Албаније Бујаром Нишанијем.

 

Zagreb, 080415. Ured Predsjednika. Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarovic primila je potpredsjednika kosovske Vlade i ministra vanjskih poslova Hashima Thacia. Foto: Davor Pongracic / CROPIX

 

Како је саопштено из кабинета «председника Косова», председник Нишани је Тачију уз честитке пружио пуну подршку у остваривању приоритета као председника Косова.

 

Тачи је навео да сарадња Косова и Албаније треба у будућности још више да се продуби и да се консолидује у свим животним областима.

 

Захваљујући председници Хрватске Колинди Грабар Китаровић, за учешће на церемонији инаугурације Тачи је изразио захвалност и на подршци коју је Хрватска пружала Косову у различитим периодима.

 

«Косовски народ и ја смо захвални на подршци коју је Хрватска пружала нашој земљи. Ваше присуство овде, данас, доказује ту посвећеност», рекао је Тачи.

 

Председница Хрватске је пружила пуну подршку сарадњи две државе о свим питањима која су од обостраног интереса.

 

«Срдачне честитке на новој дужности. Имаћете моју пуну подршку, као и подршку хрватског народа», рекла је она.

 

Током дана, председник Тачи је имао сусрете и са другим високим званичницима који су присуствовали његовој инаугурацији.

 

 

НСПМ

Тагови: ; ; ;