Mинистарство унутрашњих послова, Полициjска управа Загреб потврдила jе данас Танјугу да jе у центру хрватске престонице приведено стотину навиjача српског кошаркашког клуба Црвена Звезда.

 

veciti-derbi-crvena-zvezda-partizan-1353179082-230972

 

Званичник MУП-а, коjи jе инсистирао на анонимности, рекао jе да су навиjачи приведени и да jе у току разговор са њима, те да ће након давања изjава, бити предати судиjи за прекршаjе коjи ће, како jе рекао, одлучити о даљим корацима.

 

«Ниjе до MУП-а, већ од одлуке суда зависи када ће они бити пуштени», рекао jе званичниг хрватског MУП-а у одговору на питање да ли ће Звездини навиjачи бити пуштени пре почетка утакмице.

 

Oн jе потврдио да навиjачи Црвене Звезде нису правили нереде, а приведени су, казао jе, зато што су код њих пронађена пиротехничка средства, што jе у Хрватскоj кривично дело.

 

Хрватски медиjи су обjавили да су навиjачи Звезде наводно повукли кочницу воза коjим су из правца Словениjе дошли до Загреба. Kочницу на возу су, наводно, повукли у близини Цибониног торња, а након тога су истрчали из воза.

Из загребачке Цедевите су раниjе данас наjавили да неће пустити у халу навиjаче са обележjима Црвене звезде, чиjи долазак на меч се очекуjе.

 

Подсетимо, председник Небоjша Човић приjавио jе Eвролиги гест домаћег клуба да сав приход од карата иде за обнову, у рату оштећеног, водоторња у Вуковару.

 

Утакмица се игра вечерас од 19 сати у «Драженовом дому».

 

Танјуг

Тагови: ; ; ;