Руски председник Владимир Путин и премијер Дмитриј Медведев позвали су Србију да заузме место Турске на грађевинском тржишту Русије, рекао је премијер Србије Александар Вучић у интервјуу телевизији «Русија 24».

 

Moskva, 29. oktobra 2015. - Premijer Alekasandar Vucic sastao se danas pre podne sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, sa kojim ce potvrditi sve dogovore koji su sa ruskim partnerima definisani tokom trodnevne posete delegacije Srbije Moskvi. FOTO TANJUG/ VLADA SRBIJE/ bk

«Кад сам разговарао са руским председником Владимиром Путином и премијером Дмитријем Медведевим рекли су ми: ваше фирме треба да заузму што је могуће више, простора сад, кад је из грађевинског сектора отишао велики део турских фирми»- рекао је српски премијер.

 

Како је рекао Вучић тешкоће приликом уласка српских фирми на руско тржиште постоје због српске стране.

 

«Ми се још навикавамо и покушавамо прилагодити нашу производњу руском тржишту. То је пре свега наша грешка а не политички проблем».- објаснио је Вучић.

 

Према његовим речима Србија је заинтересована да заузме што је могуће већи удео на руском тржишту.

 

«Ове године очекујемо велики корак напред, велики раст и унапређење сарадње»- закључио је Вучић.

 

Подсетимо председник Путин је током јануара најавио повећање санкција против турског бизниса.

 

«Ми ћемо проширити санкције против Турске у сфери грађевинарства где тренутно послује 300 компанија по уговору од 50 милијарди долара»- појаснио је он.

 

Према његовим речима то може да отвори и 87000 радних места. Председник је рекао да санкције неће бити примењиване према турским фирмама које већ раде али да се неће закључивати нови уговори.

Тагови: ; ;