Турска полиција је одбила да покрене истрагу о убиству руског пилота Олега Пешкова. Истражитељи се позивају да је злочин за који Русија оптужује терористу Алпарслана Челика почињен на територији друге државе — Сирије.

1101423102

 

Заменик шефа руске дипломатије Алексеј Мешков прокоментарисао је одбијање турске полиције да покрене истрагу о убиству пилота руског Су–24, јер је злочин почињен на територији Сирије.

 

„То је више него чудан аргумент“, рекао је новинарима руски дипломата.

 

Заменик шефа руске дипломатије изразио је наду да ће Алпарслан Челик бити сурово кажњен. Мешков је подсетио на видео–снимак на којем турски терориста преузима на себе одговорност за погибију руског пилота.

 

Раније је саопштено да су турске власти ухапсиле екстремисту Алпарслана Челика који је преузео одговорност за убиство Олега Пешкова, пилота руског авиона Су–24 који је оборен изнад територије Сирије.

 

Односи Русије и Турске су у кризи након што је руски авион Су–24 оборен од стране турског ловца Ф–16 изнад територије Сирије. Након катапултирања из авиона један руски пилот је убијен, док је приликом спасилачке операције погинуо и један руски војник.

 

Спутњик

 

Тагови: ; ; ;