Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског).

 

днр лнр

 

21:35

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјински нацисти су за протекла 24 сата 382 пута напали територију ДНР. Најинтензивније су нападали Зајцево, Коминтерново, Докучевск, Јасиновату, Спартак, Старомихајловку. Током напада коришћено је и тешко наоружање забрањено споразумом из Минска.

 

14:36

 

Целу ноћ и дан украјинске снаге гранатирају јасиноватски пункт. Туку из тешког наоружања и очигледно да су нервозни па не бирају мете

Данас су казнени батаљони гађали село Верхнеторецкоје где се у том моменту налазио и Командант Гиви. Он је том приликом рањен али лакше.

Јуче су код горловке заробљена два украјинска официра.

 

 

12:10

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинске снаге су протеклог дана 6 пута напале територију ЛНР. Калиновку су напали пет пута а Красни Лиман једном. Жртава није било.

 

Током ноћи и јутра није било мирно ни у ДНР. Украјински окупатори су током ноћи нападали Трудовски рејон Доњецка, Докучевск, Јасиноватски пункт, Абакумову. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

Такође око 04:00 напали су и Зајцево.