У близини сиријског града Алепа окупља се велики број терориста Ел Нусре, што говори о томе да се припрема велики напад на позиције владиних снага, наводи портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков.

 

nusra 4

 

Реч је о 1.200 терориста, 10 тенкова и 30 џžипова са уграђеним митраљезима, рекао је Конашенков, преноси Спутник.

 

«„Такав број бораца говори о томе да је у току припрема још једног напада на позиције владиних снага у Алепу»“, напомиње Конашенков.

 

Додаје да сиријска војска тренутно под својом контролом држи значајан део територије земље, као и да је за последњих пола године уз помоћ патриотских снага и подршке руске авијације ослободила око 500 насељених места и преко 10.000 квадратних километара земље.

 

Упоредо, како је рекао, сиријска војска је успоставила потпуну контролу само у местима где постоји локална самоуправа, а последњи такав град био је Карјатејн.

 

„Практично цела Латакија је ослобођена од терориста, значајан део Хаме и Хомса, град Палмира, као и бројна места у другим провинцијама.

 

Такође, многе локалне власти придружиле су се споразуму о примирју, а међу становништвом се појавила нада да је ослобођење Сирије од терориста заиста могуће“, рекао је руски генерал, преноси Спутник.

 

Додао је да је споразум о примирју досад потписан са око 50 оружаних група, док са још 20 руски Центар за примирје води преговоре, што представља велики напредак.

 

 

 

Тагови: