Инаугурацији Хашима Тачија за председника Косова на приштинском Тргу Скендербег, јуче су присуствовали и високи званичници црногорске Владе, представници Општина Улциња и Плава и градске општине Тузи.

 

rocen

 

У име Владе, Тачију су честитали потпредседник Душко Марковић и саветник премијера Милан Роћен, док је делегацију Улциња, чији је Тачи почасни грађанин, предводио председник Општине и лидер Форце Назиф Цунгу.

 

Осим њега, у Приштини су били и шеф улцињског парламента и први човек ОО ДПС Љоро Нрекић, председник Националног савета Албанаца и посланик Генци Ниманбегу и лидер Демократске партије Фатмир Ђека, на чију иницијативу су Тачи и премијер Албаније Еди Рама прошле године проглашени за почасне грађане Улциња. Из Тузи, на Скендербеговом тргу био је посланик Ник Ђељошај.

 

«Заиста је била велика гужва, али је све протекло како треба», пренио је Вијестима утиске бивши председник Општине Ђека.

 

Свечаној церемонији присуствовали су, поред осталих, комплетан државних врх Албаније, председница Хрватске Колинда Грабар Ктитаровић и лидери албанских националних партија Албаније и јужне Србије.

Тагови: