Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да ће Србија што се више буде приближавала ЕУ, посебно кад буде отворено поглавље о спољној и безбедносној политици, морати да своју спољну политику усагласи са ЕУ.

 

Dacic

 

«Руска страна поштује наше опредељење да идемо у ЕУ, а ЕУ има пуно разумевање за наше пријатељство са Русијом. Зато што наша политика никог не угрожава. С друге стране, оно што сте тачно рекли, јесте да ћемо, што више будемо прилазили ЕУ, а нарочито кад буде отворено преговарачко поглавље о спољној и безбедносној политици, морати да и своју спољну политику усагласимо са ЕУ. Али, до тога има још времена и питање је да ли ће ова затегнутост између Русије и ЕУ толико трајати. Верујем да неће» — рекао је Дачић за Политику.

 

Упитан да ли има истине у причи да Брисел тражи од Србије да се солидарише са ЕУ и да заједно од Москве затраже помиловање украјинског пилота Надежде Савченко, Дачић је рекао да је то питање за обе стране политичко питање и да Србија ни на који начин није укључена у ту причу.

 

 

«Пријатељи смо и са Русијом и са Украјином, идемо ка ЕУ, и нико нас ни за шта није притискао».

Тагови: ; ;