Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

 

18:19

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 225 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападале Спартак, Старомихајловку, Докучевск. Широку Балку, Зајцево. Током напада погинула су два припадника војске ДНР.

 

 

13:48

 

Становништво Маринке саопштава да се око 22:00 чуло неколико експлозија. Око 07:00 чула се поново једна експлозија док је ноћ протекла мирно.

 

Током ноћи и јутра украјински окупатор је нападао насеља дуж линије фронта у околини Доњецка и Горловке. Нападали су Зајцево и Широку Балку, Спартак, Старомихајловку, јасиноватски пункт. Ситуација дуж целе линије фронта остаје напета.

 

 

12:57

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинске снаге су током протеклог дана три пута напале територију ЛНР. Нападали су насеља Логвиново и Калиновка. У подручју Солнечное повећан је број припадника украјинских снага а примећено је и присуство Кримских Татара на том подручју.

 

Ноћас се видео пламен у околини украјинског пункта Станица Луганска који је украјинска страна затворила у петак. Јутрос су украјинске снаге оптужиле ЛНР за гранатирање овог пункта. Према изјавама очевидаца гранатирања јесте било али са украјинских положаја што јасно указује да је имало за циљ дискредитацију НМ ЛНР.