Двери поднеле пријаву против Вучића, Вучићевића и Митровића

Српски покрет Двери поднео је данас Вишем јавном тужилаштву кривичну пријаву против председника Српске напредне странке (СНС) Александра Вучића, власника телевизије Пинк Жељка Митровића и главног и одговорног уредника листа Информер Драгана Ј. Вучићевића због, како се наводи, сумње да су починили кривична дела против интелектуалне својине и безбедности рачунарских података.

 

bosko-obradovic232

 

Обраћајући се новинарима у седишту Демократске странке Србије (ДСС), председник Двери Бошко Обрадовић казао је да је пријаву Посебном тужилаштву за високотехнолошки криминал поднео због лажних интернет налога и спотова које су поједини медији приписали том покрету.

 

„Два главна партијска гласила СНС-а су лист Информер и телевизија Пинк. Информер је у недељу поподне објавио лажни спот на лажном налогу Двери са лажном сликом Србије без Косова и Метохије. Сутрадан је телевизија Пинк то емитовала да би на крају дана, Александар Вучић на једном митингу СНС-а рекао да њему патриотске придике не може да држи неко ко је отцепио Космет од Србије“, казао је Обрадовић.

 

Према његовим речима, реч је о „негативној и прљавој“ кампањи коју против коалиције ДСС-а и Двери спроводи „медијско-информативни штаб СНС-а“.

 

„Већ неколико месеци траје спрега политичког и високотехнолошког криминала против наше коалиције. Медијско-информативни штаб СНС-а учиниће све да заустави раст нашег рејтинга јер смо им једини достојни и прави ривали у овој кампањи“, казао је Обрадовић.

 

Направљен је лажни Јутјуб канал Двери, на којем су постављени готово сви спотови, што даје привид да је канал званичан, а последњи спот о банкарском сектору је измењен у једном детаљу, једном суштински важном детаљу.  У лажном споту је приказана мапа Србије без Косова и Метохије. У званичном споту је јасно приказана целовита Србија.

 

185

 

Обрадовић је поново позвао лидера напредњака Александра Вучића на телевизијски дуел али је и оценио да се Вучић плаши директног сучељавања „јер није испунио предизборна обећања и нема шта да каже народу“.

 

Двери / Бета

 

Коментари: