Пре тачно 17 година авиони НАТО агресора починили су, незабележен, злочин у историји ратовања, напали су међународни путнички воз Београд – Солун, и том приликом усмртитли најмање петнаест цивила.

 

2

 

У знак сећања на невине жртве представници мировног покрета Не у рат не у НАТО, Игор Дамјановић и Гојко Раичевић, који су боравили у Бриселу, јутрос су на симболичан начин подсетили агресоре да се злочини над цивилима почињени 1999. године на просторима бивше СРЈ никада неће заборавити.

 

Они су на бриселском тргу, поставили фотографију погођеног воза, са поруком: „Не заборављамо 12.04.1999“, поред које су написана имена погинулих у возу и жртава терористичких напада у Бриселу.

 

3

 

1

 

Према речима Дамјановића, путничке возове нико сем терористичких организација пре, а ни после НАТО агресије на СРЈ није нападао.

 

„Када су увиели да су немоћни да поразе Војску Југославије НАТО убице су покушале да сломе дух народа. У возу је страдало 15 цивила, међу којима трочлана породица Станијановић (малом Бранимиру било је тек 6 година) и млади брачни пар Марковић, који је очекивао бебу“, подсетио је он.

 

Црногорска и руска застава заједно у Бриселу – Черногорский и российский флаг вместе в Брюсселе.

 

5

 

Иначе, након терористичких напада на Брисел, главни градски трг у том граду, постао је место где млади људи из целог света доносе поруке у којима позивају на мир и толеранцију, пале свеће и полажу цвеће у знак солидарности са жртвама терористичких напада. Такође доносе и своје националне заставе… тако је и Дамјановић поставио заставу своје земље…

 

„Данас смо поставили тробојку, праву заставу Црне Горе“, објавио је он на свом Фејсбук профилу.

 

4

 

Извор: ИН4С

Тагови: ; ; ;