Лидер француске странке «Национални фронт» Мари Ле Пен је у ексклузивном интервјуу за LifeNews рекла да немачка канцеларка Ангела Меркел ради против воље Европе и да су њени разговори са турским Председником Ердоганом издаја народа.

109727

«Ова сарадња је озбиљан демократски проблем. Прво, госпођа Меркел није имала потребна овлашћења и друго – та сарадња је против воље већине људи у Европи. Ту мислим на неприхватљиве договоре са Ердоганом о субвенцијама у износу од шест милијарди евра, безвизни режим за Турке и придруживање Турске ЕУ», рекла је Ле Пенова.

Поред тога, она је навела да «Национални фронт» одавно указује на то да турска Влада показује неприхватљиву попустљивост према ИГИЛ.

«Турци купују нафту од терориста. Ми ћемо се одупрети свим снагама интеграцији Турске у ЕУ», рекла је лидер» Националног фронта».

Она је додала да је Турска успоставља везу са исламским фундаменталистима, што је у супротности са интересима Француске.

«Турска није европска држава ни историјски ни културно или географски, а самим тим нема никакве везе са ЕУ», рекла је Ле Пенова.

Ката

Тагови: ; ; ; ;