Председник Србије Томислав Николић разговарао јс с председником “Чајна Балкан Инвестмент корпорације” Цангом Ђианђеном о инвестицијама у Србији, саопштено је из Председништва.

 

Tan2016-4-13_1671129_0

Директор кинеске компаније казао је да они желе да улажу у инфраструктуру, енергетику, медије и културу у Србији, наводи се у саопшењу из Николићевог кабинета.

 

«За нас је од економског интереса, много важније поверење и искреност. Ми то препознајемо у Вама, председниче, у српском народу», казао је Цанг, каже се у саопштењу.

 

 

Николић је казао да су кинеска улагања у инфраструктуру и заједничке производе значајна за обе земље и додао да је Србија има потенцијала у области производне хране, енергетике, пољопривреде и ИТ технологије и услуга.

 

«Србија има природне ресурсе, одличан географски положај, веома образовану и вредну радну снагу, драгоцен потенцијал за развој у свим областима. Наша будућност је у сарадњи и раду и ми високо ценимо спремност Кине да нам помогне да унапредимо економију», казао је Николић.

 

 

«Чајна Балкан Инвестмент» спада у 10 највећих приватних конгломерата у Кини, с годишњим приходом од око 35 милијарди долара. Ова компанија бави се првенствено трговином нафтом и гасом, од чега зарађује 60 одсто укупних прихода, наводи се у саопштењу.

 

 

 

 

 

РТС

Тагови: ; ; ;