Санкције Запада против Русије показују њихову неспособност да утичу на Украјину, изјавио је руски Министар спољних послова Сергеј Лавров током предавања у Министарству спољних послова Монголије.

 

intervyu-sergeya-lavrova-italyanskomu-zhurnalu-limes

 

«Ми не тражимо од западних партнера да укину санкције и никада нећемо иницирати ову дискусију. Они су их сами увели и у својим јавним изјавама почињу да показују нервозу у вези ове теме. Увек почињу са: «Што се тиче санкција против Русије, чим Русија испунити услове споразума из Минска, санкције ће се укинути», наводе РИА Новости Лаврова.

 

Према његовим речима, тако Запад показује своју немоћ.

 

«То је њихова жеља, а истовремено и беспомоћност. Западни партнери су свесни да споразум из Минска не прозива Русију, али у скоро сваком делу наводи са чиме се суочава украјинско руководство и временски оквир у ком треба да то обаве», рекао је Министар.

 

«Сада западни партнери схватају да нису у стању да контролишу своје играче у Кијеву и да их натерају да испуне своја обећања. Зато покушавају да упере стрелице на нас», рекао је шеф руског Министарства иностраних послова.

 

Лавров је истакао да се на овај начин шаље сигнал Кијеву: «Наставите да саботирате извршење својих обавеза и нећемо казнити вас већ Русију».

 

Ката

Тагови: ; ; ;