Терористички акт у Украјини, има жртава

Данас око 13:00 мск десила се јака експлозија у насељу Николаевка у Гениченском рејону Херсонске области у Украјини.

 

herson

 

Како саопштава Херсон-онлајн експлодирао је аутомобил марке Лада који је био паркиран у близини једног ресторана, и том приликом су погинула два човека. Један је задобио опекотине лица и руке, наводи се у саопштењу овог издања.

 

Други који се налазио у непосредној близини аутомобила искрварио је и умро у аутомобилу хитне помоћи на путу за болницу.

 

Заменик начелника гениченског одељења Националне полиције Владимир Писоцки изјавио је да је аутомобил који је експлодирао имао регистарске ознаке Одеске области Украјине. Возач се још увек тражи и није био међу погинулима.

 

Према прелиминарној верзији разлог експлозије аутомобила може бити постављање експлозивног средства испод аутомобила. Експлозија је била толико јака да су на околним кућама попуцала стакла.Могуће је да су терористи били гости кафеа и да су из редова Кримских Татара којих у самој Новоалексејевки има много.

 

herson terakt

 

У Украјини су све чешћи случајеви убистава из ватреног оружја, као и експлозије, гранатирања и крађе. Разлог за то је оружје које се из зоне „АТО“ препродаје на црно.

 

Подсетимо Херсонска област се налази на југу Украјине и граничи се са Кримом.

 

 

ВЕДРАН

 

 

Коментари: