Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

 

20:49

 

Током поподнева и вечери чуле су се неколике експлозије у околини Доњецка у Трудовском рејону, у околини Первомајска, а укронацисти су нападали и Старомихајловку и Горловку.

 

 

17:08

 

Према саопштењу припадника војске ДНР у подручје Еленовке, недалеко од Докучевска украјинска војска је довукла тенкове и пешадију.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 382 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Горловку, Спартак, Јасиновату, Веселое, Пантелејмоновку, Жабичево, Старомихајловку, Петровское, Саханку, Петровски рејон Волво центар и доњецки аеродром.

 

Према обавештајним информацијама украјинска страна припремила је терористичко-диверзантску групу «Мариупољ» за извођење терористичких акција на територији ДНР. То указује на чињеницу да Украјина све више постаје терористичка држава која личи на ИСИЛ. Параноидне политичке амбиције појединих украјинских лидера могу довести до катастрофе не само за Украјину него и за Европу и свет.

 

13:54

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР ситуација у зони одговорности се није битно променила и карактерише се као напета са ишчекивањем напада. Евидентирано је 9 напада са украјинске стране.

 

Обавештајни извори говоре да су последњих дана у Станици Луганској ишли наоружани војници без ознака распознавања и захтевали од становништва да потпишу петицију за затварање пункта између Станице Луганске и ЛНР. Сви су потписали страхујући за сопствени живот.

 

Такође у Счастју је повећан број припадника нацистичког «Десног сектора» са циљем провокација.

 

Украјинска војска гранатирала је Зајцево, Спартак, Петровски рејон Доњецка, и том приликом рањена су два цивила један у Петровском рејону и један у Зајцеву.

 

У самом Зајцеву оштећено је и 25 кућа. Према саопштењу локалних власти непријатељ константно напада ово село са циљем да га сравни са земљом. У селу има укупно 1000 кућа и око 2.5 хиљада становника. Последње нападе извршили су татарски батањон и Десни сектор пошто су војници ДНР видели њихове заставе на положајима са друге стране села.

 

Током ноћи није било мирно ни у самој Горловки. Многи становници су ноћ провели у подрумима.

 

Укронацисти су нападали и Трудовски рејон Доњецка, јасиноватски пункт, а неколико експлозија чуло се и у околини Макејевке.

 

У окупираној Авдејевки укронацисти су грешком погодили локалну школу. Претпоставља се да су имали погрешне координате.

Тагови: ;