Министар привреде Жељко Сертић разговарао је са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином и представницима државне корпорације «Ростех» о могућностима унапређења привредних односа две земље, посебно о значајнијем извозу ауто-делова на руско тржиште.

 

rosteh

 

Сертић је, како је саопштило Министарство привреде, изразио задовољство досадашњим степеном сарадње и изразио наду да ће економије Србије и Русије бележити даљи раст, и понудио сву помоћ ресорног министарства како би српски произвођачи могли ефикасније и значајније да извозе своје производе, посебно ауто-делове, у Русију.

 

Алексеј Иванов, представник руске државне корпорације «Ростех», нагласио је да је веома задовољан могућностима и производним капацитетима српских компанија које могу имати још значајније учешће у производњи и испоруци ауто-делова за руске компаније, и изразио захвалност на досадашњој помоћи Министарства привреде.

 

Гости из Русије су показали интересовање и за слободне економске зоне у Србији које, такође, могу знатно допринети јачању српско-руских привредних веза, наводи се у саопштењу.

 

 

РТС

Тагови: