Нa промоцији књиге Момчила Крајишника «Како се рађала Република Српска», која је одржана у петак увече, догодио се инцидент. Активисткиње НВО пиштаљкама прекидале говор аутора

 

Dom omladine

Нa промоцији књиге Момчила Крајишника «Како се рађала Република Српска», која је одржана у петак увече, догодио се инцидент. Наиме, две активисткиње невладине организације «Моја иницијатива» пиштаљкама су прекинуле говор аутора, а посетиоци су их након тога физички напали и избацили из сале Дома омладине Београда.

 

Активисти су на платоу испред ДОБ-а развили транспаренте са натписом «Дом злочинаца Београда» и исказали неслагање са тим што се промоција књиге Момчила Крајишника одржава у овој јавној установи.

 

Све је протицало мирно док активисти нису покушали да уђу у салу у којој се одражавала промоција књиге. На вратима су их зауставили организатори скупа који им нису допуштали да уђу. Две девојке успеле су, ипак, да се «убаце» на промоцију.

 

У тренутку када је Момчило Крајишник узео реч, оне су почеле да звижде. Тада су посетиоци промоције почели да их вербално вређају и чупају за косу, а чланови Самосталне демократске странке Србије су их штитили до изласка из сале.

 

Након што су активисткиње изашле, промоција књиге је настављена.

 

 

 

Новости

Тагови: ; ; ; ;