Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

15:58

 

Према саопштењу Министарства одбране украјинска страна је за протекла 24 сата 261 пут напала територију ДНР. Најинтензивније су нападали Јасиноватски пункт, Докучевск, Старомихајловку, Зајцево, Доњецки аеродром, Петровски и Трудовски рејон Доњецка као и Широку Балку. Током напада коришћено је и тешко наоружање забрањено споразумом из Минска. Сви докази о кршењу примирја од стране Украјине предати су мисији ОЕБС-а.

 

 

 

12:34

 

Око 09:00 чуле су се борбе око Широке Балке. Истовремено у Доњецку се чуо ПВО војске ДНР.

 

Украјинске снаге нападале су од 21:00 синоћ до поноћи околину Доњецка, Горловке и Докучевска. Информација о евентуалним жртвама још увек нема.

 

Такође укронацисти су синоћ нападали и Јасиноватски пункт. Војска ДНР оборила је украјинску беспилотну летелицу изнад овог пункта.

 

Није било мирно ни на осталим деловима фронта. Нападани су Спартак, Зајцево, доњецки аеродром, Петровски и Трудовски рејон Доњецка.

 

Према обавештајним подацима ДНР у окупираном Мариупољу украјинска војска планира да минира неколико хемијски, опасних предузећа у случају офанзиве ДНР. У случају експлозије ових предузећа (водовод идр) ваздух би био загађен хлором, амонијаком и другим хемијским средствима.

 

Украјинска војска такође планира да изведе терористички напад како би за то оптужили јединице ДНР и ЛНР.

Тагови: ;