Премиjер Aлександар Вучић поручио jе данас да jе за стабилност целог региона важно да проблеми у Mакедониjи што пре буду решени и истакао да се нада да идеjе о «украjинизациjи» тог подручjа неће проћи, jер то никоме на Балкану ниjе потребно.

 

vuccich_dze_izj_izbori_1604

 

 

Упитан да ли ситуациjа у Mакедониjи може да се одрази и на Србиjу, Вучић jе новинарима у Нишу рекао да jе Србиjа стабилна и сигурна земља у коjоj нема проблема, али да jе важно да се ситуациjа у Mакедониjи што пре реши.

 

«Oд свег срца им желимо успех и нимало се не радуjемо проблемима и дестабилизациjи, jер ако то крене може да се настави на другим местима, а наш jе посао да Србиjу чувамо стабилном и уверен сам да ћемо у томе успети», рекао jе Вучић.

 

Oн jе додао да се нада да нечиjе идеjе о украjинизациjи тог простора неће проћи, jер то никоме на Балкану ниjе потребно.

 

«Сукоби и немири, било каква дестабилизациjа не би били наивни ни за све друге, али ми ћемо дати све од себе да сачувамо пуну мир и стабилност за нашу земљу и све наше грађане», рекао jе Вучић.

 

Oн jе навео да jе жеља Владе Србиjе да се ствари у Mакедониjи што пре реше, наводећи да Србиjа не жели да се меша у њихове проблеме.

 

«Желимо мир нашем братском и приjатељском народу, пуну стабилност. Не желимо да се мешамо у унутрашње односе, за разлику од неких земаља, желимо да решаваjу сами своjе проблеме и желимо им много успеха у томе», рекао jе Вучић.

 

 

ТАЊУГ

Тагови: ;