Лидер Либерално демократске партије Русије Владимир Жириновски током «Тоталног диктата» прочитао је студентима Института светских цивилизација одломке из стихова Пушкина «Клеветницима Русије», Николаја Некрасова «Железничка пруга», као и марша «Опростите Словени» и химне царске Русије «Боже чувај цара», наводи се у саопштењу прес службе ЛДПР-а.

 

«Руски језик нас све уједињује, и желимо да га сачувамо.Изабрали смо свој текст јер сматрамо да диктат треба не само да обезбеди писменост, него и да нас научи како да правилно постављамо»- рекао је Жириновски.Он је сваком учеснику након завршетка манифестације уручио сувенире са ознаком ЛДПР.

 

Акција «тотални диктат» одржана је 16 априла на више од 2185 локација и у диктату су могли учествовати не само људи из Русије него и из иностранства. Организатори верују да ће диктат написати до 150 хиљада људи.

 

Подсетимо ова акција се организује од 2004 године са циљем утврђивања писмености. Ово је први пут да акцију организују студенти Новосибирског државног универзитета.

Тагови: