Кијевске снаге довлаче технику на линију разграничења са ДНР. Према обавештајним изворима ДНР у неколоко насеља која се налазе на неколико километара од линије разграничења кијевске снаге су довукле 30 нових тенкова и друге војне технике.

 

basurin

 

«Обавештајна служба ДНР дошла је до података да је у насељу Константиновка које се налази 25 километара од линије разграничења концентрисано 20 тенкова, у насељу Степное  7 километара постављено је 10 тенкова, у Бахчевику 13 км поставили су ракетни комплекс «Град» као и војни траспортер са муницијом и војницима»- саопштио је портпарол Министарства одбране ДНР Едуард Басурин.

 

Према његовим речима за последња 24 сата украјинска страна је 365 пута напала територију ДНР. Они су испалили 267 пројектила из минобацачког наоружања на територију републике. Ситуација и даље остаје напета.

 

«Принуђени смо да констатујемо чињеницу да украјинска страна чини све да дође до ескалације конфликта. Војска Доњецке Народне Републике биће у стању да спречи агресију а политичко руководство републике чини све да спречи поменути сценарио»- рекао је Басурин.

 

 

Сви докази о кршењу примирја од стране украјинске војске предати су представницима ОЕБС-а.

 

 

 

ВЕДРАН

 

Тагови: ;