Додик и Иванић: Неопходан референдум о Дану Републике

Председник Републике Српске Милорад Додик и српски члан Председништва БиХ Младен Иванић закључили су данас на састанку у Бањалуци да је неопходно одржавање референдума о Дану Републике.

1103564398

 

Додик је после састанка рекао да би референдум требало да се одржи до јуна ове године, док Иванић сматра да би се о том питању требало одлучивати након октобарских локалних избора, пренео је сајт РТРС.

 

Све политичке партије у Српској, оценио је Додик, усагласиле су се раније да 9. јануар као Дан Републике остаје саставни део идентитета и постојања Републике Српске.

 

Он је поручио да одржавање референдума по том питању остаје један од приоритета.

 

И српски члан Председништва БиХ сагласан је да референдум о Дану Републике треба одржати.

 

Иванић је коментарисао и евентуално одржавање протеста који би организовала опозиција, незадовољна, како наводе, све тежим економско–социјалним положајем Српске и њених грађана.

 

Додик одговара да ће истог дана бити одржани и контрапротести као знак незадовољства радом српских представника на нивоу БиХ.

Додик и Иванић су позвали представнике свих политичких партија у Српској на бољу комуникацију и изношење заједничких ставова, без обзира на разлике у мишљењима, како би се решила одређена питања која су у интересу Српске и њених грађана.

 

Коментари: