Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

17:30

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 144 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Саханку, Старомихајловку, Зајцево, Петровски рејон, Доњецки аеродром, Широку балку, Волво центар, Коминтерново и Спартак. Током напада коришћено је и тешко наоружање забрањено споразумом из Минска. Сви докази кршења примирја предати су мисији ОЕБС.

14:05

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР ситуација на линији фронта остаје напета са тенденцијом ка напада. Током последњег дана евидентирана су два напада од стране укронациста. Укронацисти су синоћ из правца окупираног насеља Новотошковское напали позиције НМ и том приликом је рањен један војник ЛНР. Током напада на Калиново под ватром се нашла и мисија ОЕБС.

 

Укронацисти су поново нападали доњецки аеродром, Широку Балку, Зајцево као и рудник Гагарин у околини Горловке.

 

Локално становништво саопштава да је украјинска војска концентрисала војну технику на деоници пута Мариупољ-Доњецк.

 

12:11

 

Током ноћи украјински агресор није мировао. Нападали су приградска насеља северно од Доњецка, Трудовски рејон и Волво Центар. Такође нападали су и Зајцево и Саханку.

 

Такође отварана је ватра на Старомихајловку, Широку Балку и Јасиноватски пункт.

 

 

Тагови: ;