Представници НАТО-а молили су руске колеге да се одржи седница Савета Русија-НАТО, тврди званичник Министарства иностраних послова Русије.

 

ru nato

 

Раније је објављено да ће овај састанак бити одржан 20. априла у Бриселу.

 

«Иницијатива да се обнови дијалог у формату Савета Русија -НАТО припада представницима Алијансе. То је логично, пошто Русија није прекинула рад у том формату, редовно наглашавајућ́и да управо у кризним ситуацијама овај механизам може да реши сложена питања», рекао је дипломата

 

Према његовим речима, «Алијанса је једнострано замрзнула сарадњу с Русијом у свим правцима, укључујућ́и и борбу против тероризма».

 

«Догађаји су показали да оваква политика Алијансе није оправдана и да је уместо решавања проблема довела до њиховог продубљивања», навео је саговорник РИА Новости.

 

«Очигледно, поставши свесне тога, колеге из НАТО-а су буквално дотрчале код руских представника. Нас не треба наговарати због тога што ми везе нисмо кидали и спремни смо били да обновимо дијалог у било ком тренутку, уз један услов, а то је да он мора да буде равноправан и конструктиван», рекао је дипломата.

 

РТРС

Тагови: