Стратегија Савета Европе за права детета пропадандира ЛГБТ вредности

Заменица председника руског комитета Савета Федерације за уставно законодавство и државну изградњу Јелена Мизулина сматра да Стратегија за обезбеђење права детета за период 2016-2021. год. коју је донео Савет Европе задаје ударац традиционалним породичним вредностима, преноси Интерфакс-Религија.

 

 

«Општи дух и идеологија Стратегије представљају идеологију игнорисања традиционалних основа руске породичне културе, укључујући и вредности традиционалне породице. Термини «традиционална породица» и «традиционалне породичне вредности» се уопште не користе у Стратегији,» – изјавила је сенаторка коју у петак цитира њена прес-служба.

 

По речима Ј. Мизулине у документу се такође подржава принцип права детета независно, не само од његовог пола, већ и од његове сексуалне оријентације и садрже се одредбе усмерене на пропагирање идеја ЛГБТ.

 

«Стратегија очигледно сведочи о завидној доследности Савета Европе у пропагирању ЛГБТ-вредности, смањењу значаја улоге традиционалне породице у животу друштва, претераном преувеличавању проблема насиља у кући и неоправданог неповерења у породице и родитеље и у њихове способности да породичне проблеме решавају самостално,» – изјавила је Ј. Мизулина.

 

Православље.ру, српска верзија

Коментари: