Демократска народна партија, Нова српска демократија, Радничка партија, Партија пензионера, невладине странке, ДСС и мировни покрети за десетак дана поново ће организовати анти-НАТО протест у Подгорици, најавио је лидер ДНП-а Милан Кнежевић.

 

«Не у НАТО!» — митинг у Подгорици. Ексклузивни снимци

 

Кнежевић је, на анти-НАТО трибини у Бијелом Пољу, позвао Бјелопољце да 9. маја дођу у Подгорицу, да се преплави трг и да се са страначким заставама и мајицама са ликом Владимира Путина пошаље јасна порука да Демократски фронт подржавају и велика Русија и Митрополија црногорско-приморска, као и све патриотске снаге.

 

Кнежевић је најавио нове протесте ДФ-а, а као датум одредио ноћ уочи засједања Скупштине, који ће, како је саопштио, континуирано трајати више дана.

 

„Нећемо се разилазити док не осудимо и обалимо политику пројектоване корупције у Скупштини Црне Горе. Тражићемо мандат за наставак наше праведне борбе„, поручио је Кнежевић.

 

 

Додао је да је ДФ са коалиционим партнерима кренуо у интензивну кампању и да данас након 17 година од бомбардовања „имамо дужност, обавезу и одговорност да ту позивницу у НАТО поцијепамо на референдуму“.

 

 

На анти-НАТО трибини говорили су и Владислав Бојовић, Милун Зоговић, Горан Киковић, Светислав Перишић, Рајко Медојевић и Угљеша Пребирачевић.

 

Предраг Булатовић из ДНП-а је истакао да актуелна власт све ради да се раскине са историјом.

 

„У Црној Гори има више народа него што је довољно који се томе противе и који ће се супротставити и САД, и НАТО-у, и Милу Ђукановићу„, увјерен је Булатовић.

 

Осврнуо се и на све извјесније потписивање споразума између дијела опозиције и ДПС-а. Булатовић сматра да се на тај начин потпуно детронизују опозициони интереси.

 

„Ризикује Мило Ђукановић нестабилност Црне Горе ако не распише референдум за улазак у НАТО, само да би сачувао власт, имовину своју и своје породице и уског круга око њега„, изјавио је на трибини Булатовић.

 

ИН4С

Тагови: ; ; ;