Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско-сат времена испред средњеевропског)

 

днр лнр

21: 51

 

Саопштење од локалног становника:

 

«Украјински окупатори у овом моменту буквално уништавају Доњецк. Тешке борбе воде се на Јасиноватском пункту. У граду се чују експлозије и са севера.

 

Самоодбрана саопштава да се експлозије чују и у Спартаку а да се интензивно напада и Зајцево.

14:05

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинска војска у подручје Станице Луганске довлачи нову војну технику. Последњих дана су примећене хаубице и војни транспортери са муницијом и људством.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 365 пута нападали територију ДНР. Најинтензивније су нападали Докучевск, Јасиновату, Волво центар, Коминтерново, Зајцево, Жабичево, Доњецки аеродром.

 

Обавештајна служба ДНР дошла је до података да је у насељу Константиновка које се налази 25 километара од линије разграничења концентрисано 20 тенкова, у насељу Степное 7 километара постављено је 10 тенкова, у Бахчевику 13 км поставили су ракетни комплекс «Град» као и војни траспортер са муницијом и војницима

 

11:01

 

Током ноћи украјински окупатори интензивно су нападали предграђа Доњецка и Горловке. Напад је започео у 20:00 и завршио се око 01:00. Најинтензивније су нападали Зајцево.

 

Осим тога током ноћи нападали су Спартак. Докучевск, Волво центар, и јасиноватски пункт. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема а у Спартаку је од последица гранатирања изгорела једна кућа.

Тагови: ;